وقت چای در اطراف جهان اطراف | OkChay
انتشار: تیر 04، 1402
بروزرسانی: 31 خرداد 1404

وقت چای در اطراف جهان اطراف | OkChay

وقت چای در اطراف جهان اطراف | OkChay

چیزی نگذشت که هندی ها در زمینه کاشت و پرورش این گیاه به چایی های خاص محلی شمال تخصص رسیدن. بااین وجود فرآوری برگ های سیننسیس خود راز و دانش دیگه ای در تاریخچه چای داره. این جا بود که رابرت فورچون، گیاه شناس اسکاتلندی، با جاسوسی در فنون باستانی تهیه این نوشیدنی چینی، دانش و تجهیزات موردنیاز رو به هندی ها انتقال داد. طبیعت کوهستانی این منطقه و مساحت محدود زمین باعث شده که برای کشت این گیاه در دامنه کو ه ها بخش های مارپیچی رو بتراشن. همچنین تمایل ساکنان این کشور به طعم متفاوت موجب شد که محصول نهایی در مقایسه با انواع چینی، مزه سبزتر، قوی تر و شیرین تر داشته باشه. این نوشیدنی در نقاط مختلف جهان به روش های مختلفی تهیه میشه؛ هر کشور، فرهنگ و منطقه جغرافیایی روش خاصی برای دم کردن این نوشیدنی داره.

  • این نوشیدنی 6 نوع معروف با نام های بی لو چان، پی لو چان یا بی لو چون ، جن مائی چا “چای برنج قهوه ای”، گیوکورو ، لاوشن ، لانگ جینگ یا چای اژدها و ماچا یا ماتچا داره.
  • این نوشیدنی به صورت سنتی با شیرین کننده سرو نمیشه؛ اما نسل های جوان تر به ریختن شکر و عسل در ماته روی آوردن.
  • آداب و رسوم تبتی ها حکم میکنه که هیچ مهمانی بدون نوشیدن چای از در خارج نشه و همیشه فنجانش پر از این نوشیدنی باشه.
  • کتاب شعر او با عنوان «چای کره ای شیرین»، شامل اشعاری از کودکی وی می شود.
  • این نوشیدنی در قرن هفدهم به انگلیسی ها معرفی شد؛ اما سنت بریتانیایی چای بعد از ظهر حدود 200 سال بعد بود که به وجود آمد.
  • زوارکا چای روسیه که از برگ چای سیاه دم کشیده در قوری روی سماور درست میشه و با انواع غذا سرو میشه.

اگر می خواهید بچه های دوروبرتان را به واسطه ی چای با گوناگونیِ فرهنگ ها و در عین حال با اشتراکاتِ حیرت انگیزشان آشنا کنید، این کتاب با متن آسان و نقاشی های دوست داشتنی اش انتخاب خوبی ست. در واقع، چای کَره ای به این ترتیب در میان غربی ها به شهرت و محبوبیت رسید. درب ماهیتابه یا کتری را ببندید و بگذارید حدود چند دقیقه دم بکشد. 3-کره را آب کنید و در یک بلندر یا مخلوط کن بریزید تا کاملا یکدست شود.

چای از چه زمانی وارد تاریخ ایران شد؟

در درجه اول این رو باید متوجه این نکته باشید، که چای واقعی به محصولی میگن که از فرآوری گیاه کاملیا سیننسیس بدست بیاد. در مناطق مختلفی از دنیا، در فرهنگ های مختلف، نوشیدنی هایی وجود دارن که از گیاه دیگه ای تهیه شدن و بهشون چای گفته میشه مثل چای (ماته)؛ اما چای واقعی نیستن. تفاوت انواع چای به چند عامل بستگی داره، که مهم ترینش میزان و نوع اکسیداسیونه. بعد از چیده شدن برگ ها فرآیند پلاس، مالش، اکسیداسیون و خشک شدن روی برگ گیاه چای انجام میشه، که تفاوت در هر کدام از این مراحل باعث شده 6 نوع مختلف از این نوشیدنی در دنیا وجود داشته باشه. چگونه درست می شود؟ شیر را با چای سیاه بجوشانید و به آن شکر اضافه کنید.

گراتن سبزیجات(سيب زمینی و پنیرو هویج از جعبه جادویی)

از آنجا که کره، ماده اصلی تشکیل دهنده این چای است، چای کره ای، یک نوشیدنی پرکالری به حساب می آید و به همین علت، یک نوشیدنی مناسب برای مناطق مرتفع است. کره همچنین به جلوگیری از ترک و پوسته پوسته شدن لب در این مناطق کمک می کند. خاستگاه چای کره ای به احتمال زیاد به مناطق هیمالیایی در میان مرزهای تبت قدیم و شبه قاره هند برمی گردد. برای درست کردن این چای، برگ های چای برای ساعت ها در آب جوشانده می شوند و سپس کره و نمک به چای افزوده می شوند.