
بروزرسانی: 04 تیر 1404
حمله بایدن به درخواست دادستان دیوان بین المللی کیفری برای حکم بازداشت نتانیاهو | جو بایدن
جو بایدن درخواست صدور حکم بازداشت از سوی دادگاه کیفری بین المللی علیه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و مقامات ارشد حماس را به دلیل اقدامات انجام شده در غزه، "رسوایی" توصیف کرد.
پس از آن که کریم خان، دادستان دیوان کیفری بین المللی، کریم خان اعلام کرد که به دنبال صدور حکم بازداشت علیه نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل است، رئیس جمهور ایالات متحده بدون ابهام از اسرائیل حمایت کرد. خان همچنین دستگیری سه شخصیت حماس، یحیی سنوار، محمد دیاب ابراهیم المصری - معروف به محمد دیف - و اسماعیل هنیه را در پی حمله حماس به اسرائیل در 7 اکتبر سال گذشته دنبال می کند.
اعلامیه دادستان صریح ترین اظهارات بایدن را در حمایت از اسرائیل در ماه های اخیر به همراه داشت و رئیس جمهور دیوان کیفری بین المللی را به ایجاد یک معادل اخلاقی نادرست بین این کشور و حماس، یک گروه اسلامگرای ستیزه جو که از سال 2006 بر غزه حکومت می کند، متهم کرد.
بایدن در این بیانیه گفت: «درخواست دادستان دیوان بین المللی کیفری برای صدور حکم بازداشت علیه رهبران اسرائیل ظالمانه است». و اجازه دهید واضح بگویم: هر آنچه که این دادستان ممکن است به آن اشاره کند، هیچ معادلی بین اسرائیل و حماس وجود ندارد. ما همیشه در کنار اسرائیل در برابر تهدیدات علیه امنیت آن خواهیم بود. »
او این دیدگاه ها را در یک سخنرانی عصر دوشنبه در جشن ماه میراث یهودیان آمریکا، رویدادی که سالانه در کاخ سفید برگزار می شود، مجدداً تأیید کرد. بایدن گفت: «من همیشه اطمینان می دهم که اسرائیل همه چیزهایی را که برای دفاع از خود در برابر حماس و همه دشمنانش نیاز دارد، دارد. ما می خواهیم حماس شکست بخورد.
وی که تلفات غیرنظامیان در غزه را "دلخراش" خواند، افزود که دولت او همچنین در تلاش است تا منطقه را گرد هم آورد و به راه حل دو کشوری دست یابد، اما بر موضع خود در قبال دستورات دیوان بین المللی کیفری تاکید کرد.
او گفت: «اجازه بدهید واضح بگویم، ما درخواست دادگاه بین المللی کیفری برای صدور حکم بازداشت علیه رهبران اسرائیل را رد می کنیم. هر چه این دستورات ممکن است دلالت کند، هیچ برابری بین اسرائیل و حماس وجود ندارد.
"آنچه در حال وقوع است نسل کشی نیست."
اظهارات بایدن توسط آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، تکرار شد و گفت که ایالات متحده اساساً تصمیم برای دستگیری مقامات اسرائیلی را رد می کند و هشدار داد که این تصمیم می تواند تلاش ها برای دستیابی به آتش بس را تضعیف کند.
او همچنین دیوان کیفری بین المللی را به تجاوز از اختیارات خود متهم کرد.
بلینکن گفت: «ایالات متحده، خیلی قبل از درگیری فعلی، روشن کرده است که دیوان کیفری بین المللی صلاحیتی بر این موضوع ندارد. دیوان بین المللی کیفری توسط کشورهای عضو آن به عنوان دادگاهی با صلاحیت محدود تأسیس شد. این محدودیت ها ریشه در اصول تکمیلی دارند، که به نظر نمی رسد در اینجا اعمال شده باشد، زیرا دادستان به جای دادن فرصت کامل و به موقع به سیستم قضایی اسرائیل برای درخواست این دستورات عجله کرد.
آلمان نیز از اسرائیل حمایت کرد و این اقدام را «معادل نادرست» خواند. سخنگوی وزارت امور خارجه در بیانیه ای اعلام کرد: درخواست همزمان برای صدور حکم بازداشت علیه رهبران حماس از یک سو و علیه دو مقام اسرائیلی از سوی دیگر، تصور نادرستی از «هم ارزی» را ایجاد کرده است. »
آفریقای جنوبی از این اقدام استقبال کرد و دفتر رئیس جمهور سیریل رامافوسا در بیانیه ای اعلام کرد که استقبال می شود. او گفت: «قانون باید به طور یکسان برای همه اعمال شود تا از حاکمیت قانون بین المللی اطمینان حاصل شود که مرتکب جنایات شنیع می شوند و از حقوق قربانیان محافظت شود.»
همزمان، حماس اقدامات دادستان های دیوان کیفری بین المللی علیه خود را محکوم کرد و گفت که درخواست برای دستگیری رهبران آن "قربانی را با جلاد برابر می کند".
سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) که معمولاً رقیب سیاسی حماس است نیز از این تصمیم انتقاد کرد. واصل ابویوسف، یکی از اعضای کمیته اجرایی ساف، از رام الله در کرانه باختری تحت اشغال اسرائیل به رویترز گفت: «مردم فلسطین حق دارند از خود دفاع کنند.
تصمیم دیوان بین المللی کیفری در پی پرونده جداگانه ای است که در حال حاضر توسط دادگاه دیگری به نام دیوان بین المللی دادگستری در مورد اتهاماتی که توسط آفریقای جنوبی مطرح شده است مبنی بر اینکه اسرائیل در واکنش به حمله اکتبر گذشته مرتکب نسل کشی شده است، بررسی می شود. اسرائیل قاطعانه این ادعا را رد می کند.
حمایت دولت بایدن از اسرائیل به دنبال هفته ها تنش بین دو متحد بر سر طرح های اسرائیل برای حمله به شهر رفح در جنوب غزه، جایی که تصور می شود بیش از یک میلیون فلسطینی در آن پناه می برند، صورت می گیرد.
بایدن در این ماه گفت در صورتی که نتانیاهو دستور حمله بزرگ به شهر را بدهد، تسلیحات آمریکایی را از اسرائیل خارج خواهد کرد.
بیش از 35000 فلسطینی - که اکثر آنها زن و کودک هستند - توسط اسرائیل از زمان آغاز حمله نظامی خود در پاسخ به حمله حماس در اکتبر گذشته که در آن 1200 اسرائیلی، برای اکثر غیرنظامیان، کشته و 250 نفر دیگر به گروگان گرفته شدند، توسط اسرائیل کشته شده اند. . .
منبع: https://www.theguardian.com/us-news/article/2024/may/20/biden-icc-warrant-netanyahu